Gebakken perziken, aardbeien en bessen met rozemarijn

Ingrediënten

Beginner
2 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en zet op een matig vuur.Rits de naaldjes van de takjes rozemarijn en doe ze in de pan. Snijd deperziken in kwartjes en voeg ze toe. Schep voorzichtig om met eenspatel. Nadien voeg je de aardbeien toe in hun geheel (of gehalveerdals ze te groot zijn). Als laatste voeg je de bessen toe.

  2. Verdeel over de borden en vergeet zeker niet het overheerlijke sap erbij te gieten.

  3. Tip: Het is niet de bedoeling om een moes te krijgen, dus laat het fruitzeker niet te lang bakken. Gebruik ook voldoende olijfolie zodat hetniet blijft plakken aan de pan.Ideaal als lunch of dessert, maar ook heerlijk als ontbijt.

5
Average: 5 (1 vote)

Dit is een recept uit het kookboek 'Chefs op hete kolen'

Ontdek hier meer over het boek
Recepten

Pascale Naessens, Felix Alen, Wim Casteleyn, Peppe Giacomazza
Redactie
Marc Declercq
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789401410038