Geroerbakte garnalen met chilipeper & tomaat

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hapje

Bereiding

  1. Doe de garnalen in een grote kom, bestuif ze met maïzena en besprenkel ze met sesamolie. Schep ze om zodat ze met een olielaagje zijn bedekt en laat ze 10 minuten staan.

  2. Verhit 3 eetlepels olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Doe de garnalen erin en bak ze al omscheppend 1-2 minuten tot ze vrijwel gaar zijn. Schep ze uit de wok.

  3. Draai het vuur halfhoog en voeg de resterende 2 eetlepels olie toe. Voeg ui, paprika, chilipeper, gember en knoflook toe en roerbak 2 minuten. Roer de mirin, sojasaus, suiker, extra sesamolie en tomatenketchup in een kom door elkaar tot de suiker is opgelost.

  4. Giet het mengsel in de wok, doe de garnalen erin en roerbak 1-2 minuten. Dien de garnalen direct op.

0
Nog geen stemmen

Bill's Asian Basics

Recepten
Bill Granger
Uitgeverij
Fontaine Uitgeverij
Fotografie
Mikkel Vang
ISBN
978-90-5956-411-4