Mikkel Vang
Geroerbakte garnalen met chilipeper & tomaat
Ingrediënten
-
1 kg grote garnalen (gepeld en darmkanaal verwijderd, staartjes er nog aan)
-
2 el maïzena
-
2 th lepels sesamolie
-
5 el neutraal smakende olie
-
1 grote rode ui (in partjes)
-
3 rode chilipepers (zaadjes verwijderd)
-
4 el sojasaus
-
2 el kristalsuiker
-
2 th lepels sesamolie, extra
-
3 el tomatenketchup
Bereiding
Doe de garnalen in een grote kom, bestuif ze met maïzena en besprenkel ze met sesamolie. Schep ze om zodat ze met een olielaagje zijn bedekt en laat ze 10 minuten staan.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Doe de garnalen erin en bak ze al omscheppend 1-2 minuten tot ze vrijwel gaar zijn. Schep ze uit de wok.
Draai het vuur halfhoog en voeg de resterende 2 eetlepels olie toe. Voeg ui, paprika, chilipeper, gember en knoflook toe en roerbak 2 minuten. Roer de mirin, sojasaus, suiker, extra sesamolie en tomatenketchup in een kom door elkaar tot de suiker is opgelost.
Giet het mengsel in de wok, doe de garnalen erin en roerbak 1-2 minuten. Dien de garnalen direct op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be