Groene asperges met sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • sap van 2 bloedsinaasappels
  • 1 bussel groene asperges
  • 70 gr boter
  • 1 dooier
  • snuifje cayennepeper
  • scheutje citroensap
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Vegetarisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Breek de taaie uiteinden van de asperges af en schil met een dunschiller het onderste van de stengel.

  2. Kook het sinaasappelsap in een kleine pan tot de helft in, haal het van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

  3. Laat de boter smelten in een ander pannetje en laat deze lauw worden.

  4. Breng in een kom het sinaasappelsap samen met een dooier en een lepel water en klop met een klopper op een zacht vuur tot de saus begint te binden.

  5. Haal het pannetje van het vuur en voeg de boter (druppelgewijs om schiften te voorkomen) toe al kloppend. Blijf kloppen tot het mengsel mooi dik is. Werk af met cayennepeper, zout, citroensap.

  6. Stoom de asperges 2 minuten tot ze zacht zijn. Serveren met de saus.

0
Nog geen stemmen