Kastanjekroketjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hapje

Bereiding

  1. Stoof de ui lichtjes aan in olijfolie en voeg er vervolgens de in blokjes gesneden kastanjes aan toe.

  2. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan het kastanjemengsel. kruid met peper en zout en giet het water erbij. Doe er dan de bouillon bij. laat alles 15 à 20 minuten garen.

  3. Giet het mengsel door een zeef en stamp het tot een puree. Kruid bij indien nodig. rol er bolletjes van met een diameter van 2 à 3 centimeter.

  4. Sla in een diep bord het eiwit los met een vork en doe in een ander diep bord het paneermeel. Rol de bolletjes eerst in het eiwit en vervolgens in het paneermeel. Laat een nachtje rusten of vries ze in.

  5. Bak de kroketjes gedurende 3,5 à 4 minuten af in de friteuse. op 170° C.

0
Nog geen stemmen

La Cuisine d'Angélique

Recepten
Angélique Deckers
Uitgeverij
Lannoo & vtmBooks
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
978‐90-209-0500-7