Langoustines met worteltjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Wortelschijfjes: Enkele rechthoekige schijfjes wortel snijden. 1 kopje Japanse rijstazijn aan de kook brengen met 1 el suiker, van het vuur nemen en de wortelen toevoegen. Laten marineren van het vuur weg. Net voor het opdienen bakken op een zacht vuurtje in wat olijfolie.

  2. Wortelcrème : 4 wortelen schoonmaken en in stukjes snijden en in een kom brengen samen met 200 ml room. Kruiden toevoegen : saffraan, komijn, kardemom en Seshuan peper. Gaarkoken, fijnmixen en passeren door een fijne zeef.

  3. Langoustines opkuisen, darmkanaal verwijderen en insnijden om krullen te voorkomen. Bakken in de boter.

  4. Dresseren: Met een borsteltje de wortelcrème op het bord aanbrengen. Daarop een rechthoekig stukje wortel aanbrengen. Langoustine erbij schikken en afwerken met nog wat extra olijfolie.

0
Nog geen stemmen