Lavendelkoekjes

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el verse, fijngesneden lavendelblaadjes
  • 1 tl lavendelbloemen
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.

  2. Meng de boter en de suiker tot het een mooi geheel vormt.

  3. Doe er de bloem en de lavendelblaadjes bij. Kneed alles goed tot je deeg bekomt.

  4. Strooi wat bloem op een plaat, rol het deeg daarop uit. Strooi de lavendelbloemen over het deeg en druk ze er een beetje in. Steek vormpjes uit het deeg en leg op een ingevette bakplaat.

  5. Steek vormpjes uit het deeg en leg op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes in de oven op 230°. Wacht 10 minuten en haal ze dan uit de oven. Laat ze afkoelen.

0
Nog geen stemmen