Salade met gemarineerde aardbeien en brie

Ingrediënten

  • 200 gr brie
  • 1 pakje raketsla
  • 2 el amandelschilfers
  • 8 el witte balsamicoazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 th lepel roze peperbessen
  • ½ bosje citroenmelisse
  • olie
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Salade

Bereiding

  1. Snij de blaadjes van de citroenmelisse in fijne reepjes. Meng de honing met de balsamicoazijn, de helft van de citroenmelisse en de helft van de peperbessen tot een marinade.

  2. Spoel de aardbeien kort, verwijder de kroontjes en snij ze middendoor. Schep ze door de marinade, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur rusten.

  3. Snij de brie in plakjes. Verdeel de salade over de borden, laat de aardbeien uitlekken en bewaar de marinade. Schik de brieplakjes en aardbeien op de salade.

  4. Voeg de rest van de citroenmelisse en roze bessen bij de marinade en klop tot een dressing met de olie. Rooster de amandelschilfers goudbruin.

  5. Besprenkel de salade met de dressing en werk af met geroosterde amandelschilfers.

4
Average: 4 (2 votes)

Kook! Fris & zomers

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:
175 x 285 mm
Aantal pagina’s:
167 pagina’s
Prijs:
19,95 euro
ISBN:
9789089311948