Smeuïge risotto met winterprei en gesmolten geitenkaas uit Amigo's

Ingrediënten

Voor de risotto

  • 750 ml groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ stengel bleekselderij
  • enkele takjes citroentijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g risottorijst (bijvoorbeeld arborio of carnaroli)
  • 100 ml witte wijn
  • 2 stengels prei
  • 150 g weidechampignons
  • 200 g butternut-pompoenvlees
  • hoeveboter
  • 1 een handvol jonge spinazie

voor de afwerking

De risotto uit de tv-reeks Amigo's wordt alom geprezen. Wil je hem zelfs eens maken? Het gerecht is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Het is een beetje snijwerk, maar eenmaal alles gesneden gaat het snel. Probeer het dus maar zeker eens.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Risotto: Verwarm de groentebouillon.

  2. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn.

  3. Snijd de selderij fijn. Pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Stoof de sjalotten en de bleekselderij even aan in de olijfolie in een kookpot op een zacht vuur.

  5. Voeg de knoflook en de citroentijm toe en laat even stoven.

  6. Voeg de rijst toe en laat even stoven.

  7. Blus met de witte wijn en laat deze bijna volledig verdampen.

  8. Voeg een pollepel warme bouillon toe en roer met een houten lepel tot alles opgenomen is. Ga zo verder tot de rijst gaar is.

  9. Snijd de prei, champignons en de pompoen fijn.

  10. Stoof ze apart aan in boter tot ze gaar zijn.

  11. Voeg de gestoofde groenten en de spinazie toe en laat even doorwarmen tot de spinazie geslonken is.

  12. Rasp de Parmezaanse kaas over de risotto en voeg nog een klontje boter toe. Roer goed om.

  13. Verdeel de risotto over de borden.

  14. Verkruimel de geitenkaas over de risotto. 

  15. Werk af met de waterkers.

0
Nog geen stemmen

Amigo's: eerlijke keuken

Dit is één van de recepten uit de tv-reeks Amigo's. Je vindt al hun recepten ook in een gloednieuw kookboek "Amigo's: eerlijke keuken".

 

Meer recepten?