Tortillamuffins met crumble van spek

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • peper
  • zout
  • 50 g feta
  • 1 handvol erwten
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 grote aardappel
  • peper
  • zout
  • 2 sneetjes spek
  • 100 g geraspte kaas

Een Spaanse tortilla is een gerechtje op basis van ei én aardappel. We maken onze eigen versie. Een miniversie, lekker als hapje of in de brooddoos. Afwerken doen we met een crumble van spek. Smakelijk.

Tip: met 7 eieren heb je genoeg voor 8 vormpjes.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Spaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het spek op een bakplaat en bak krokant in de warme oven. Snij het spek daarna zeer fijn.

  2. Breek de eieren in een kom. Roer los met een scheutje melk. Voeg de kaas toe. Kruid met peper en zout.

  3. Schil en kook de aardappel gaar in water met een snuifje zout. Snij daarna in stukjes.

  4. Vul elke vorm met in stukjes gesneden aardappel en kerstomaat, wat erwtjes en verkruimelde feta. Giet er de losgeklopte eieren op.

  5. Plaats in de oven en bak 10 à 15 minuten op 200°C.

  6. Ontvorm en werk af met de spekcrumble.

0
Nog geen stemmen