Zeeuwse kokkels met Thaise salade en crunch van pinda

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Kokkels: Stoom de kokkels (zandvrij) 1 minuut in de stoomoven of een stoompan. Neem ze uit de schelp en leg ze in een marinade van olijfolie, vissaus, palmsuiker, limoensap, chilipeper, fijngehakte munt, koriander en fijngesnipperde sjalot.

  2. Salade: Snijd alle groenten even lang en leg de reepjes in de marinade. Meng voorzichtig en haal de groenten met de kokkels er na 30 seconden uit.

  3. Afwerking: Dresseer alles mooi, schenk er wat marinade over en serveer direct met pindacrunch.

0
Nog geen stemmen

Aylin, Sauvignon Blanc 2010 (Leyda, Chili)

Chile Boutique, €9,97
Stuivend parfum van asperge, passievrucht en kruisbes. Heel citruszesty en sappig tot in de afdronk.

 

Puur Zeeland

Auteur
Quinten Lange
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789089890603