Zoete paprikasalade met geitenkaas, gebakken peer en spek

Ingrediënten

  • amandelschilfers
  • 10 fijne sneetjes gezouten spek
  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 rode ui
  • 1 krop rode eikenbladsla
  • 100 g groene olijven (ontpit)

voor de paprika

voor de peren

voor de vinaigrette

  • 2 el appelazijn
  • 2 el Xeresazijn
  • 8 el olijfolie
  • 1 el honing
  • peper
  • zout
  • enkele takjes platte peterselie

Valeska, de vriendin van Niels Albert, houdt van slaatjes. Alleen heeft ze soms geen inspiratie meer en blijft ze hangen bij dezelfde traditionele recepten. Sofie zorgt voor een nieuw, verrassend recept met zoete paprika’s, gebakken peren en geitenkaas. Makkelijk, gezond én lekker.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Meng de geitenkaas met de fijngesneden bieslook, peper, zout en honing. 

  2. Snij de paprika's doormidden. Haal er de zaadlijsten uit. Vul de paprikahelften nu met de geitenkaas. Leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.

  3. Leg de sneetjes spek ook in een ovenschaal. Bak krokant in de voorverwarmde oven. Laat nadien uitlekken op keukenpapier. Snij de plakjes in drie.

  4. Schil en snij de peren in plakjes. Bak ze in olijfolie. Kruid met peper, zout en eventueel wat honing.

  5. Was de sla. Zwier droog. Schil en snij de ui in ringen. 

  6. Meng voor de vinaigrette appelazijn met Xeresazijn, olijfolie, honing, peper, zout en fijngesneden peterselie.

  7. Afwerking: doe de twee soorten sla in borden. Verdeel er de ui en spek over.  Leg er de paprika en peren bij. Werk af met vinaigrette en geroosterde amandelschilfers.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van