Glutenvrije appeltaart

Ingrediënten

Lust je graag een taartje, maar moet je glutenvrij eten? Deze taart is de ideale oplossing. 

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Glutenvrij
Dessert

Bereiding

  1. Doe de boter in een kom en meng de suiker erbij. Houd een klein beetje suiker opzij om het eiwit op te kloppen. Meng er een beetje vanillesuiker onder en roer er 4 eiwitten door met de garde. Voeg de bloem toe en roer alles goed tot één geheel.

  2. Voeg het maïszetmeel toe. Klop de 4 andere eiwitten samen met het restje suiker stijf. Meng de opgeklopte eiwitten onder het deeg. Schil 2 appelen en snijd ze in fijne stukjes en meng ze onder het deeg.

  3. Beboter en bebloem de taartvorm en stort het deeg in de vorm. Snijd de andere twee appelen met schil in fijne schijfjes en versier de taart ermee. Bak in een oven van 170 graden gedurende 40 à 50 minuten.

0
Nog geen stemmen