Heerlijke nacho's met chilidip en kaas van TJOP's

Ingrediënten

Een zomer lang kaapten de mannen van TJOP's vtmkoken.be en zorgden voor lekkere bbq-gerechtjes. Nu het laatste zomerweekend voor de deur staat geven ze je nog wat extra tips zoals de nachoschotel. Ideaal als je vrienden of familie op bezoek hebt. Te slecht weer? Maak het dan gewoon op je fornuis en smelt de kaas in de oven.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mexicaans

Bereiding

  1. Pel en snij de rode ui fijn. Plet de look, snij of pers fijn.

  2. Was de paprika's, snij in twee, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.

  3. Giet de maïs en bonen af. Spoel ze goed onder koud water en laat uitlekken.

  4. Zet een pannetje op de barbecue (of op het vuur). Voeg olijfolie toe. Fruit de ui en look aan in de olijfolie.

  5. Voeg de fijngesneden paprika toe en stoof even mee aan. Blus met de tomatenpassata.

  6. Voeg de uitgelekte maïs en bonen toe. Laat 5 à 10 minuten sudderen. Kruid met taco- of Tex Mex-kruiden. Je kan dit ook vervangen door wat cayennepeper en paprikapoeder.

  7. Doe de nacho's in een vuurvaste schotel. Maak een kuiltje in het midden van de schotel en giet hierin de chilisaus.

  8. Verdeel de gemalen kaas over de schotel. Verdeel er wat fijngesneden lente-ui en kerstomaatjes over. Plaats op de barbecue. Sluit de barbecue en laat staan tot de kaas mooi gesmolten is. Tip: dit kan ook in de oven. Zet de oven dan op 180°C en reken 5 à 10 minuten.

  9. Serveer de nacho's dadelijk, anders stijft de kaas terug op. Werk eventueel af met een partje limoen of wat koriander.

0
Nog geen stemmen