Lasagne met gegrilde aubergine en pesto van Vers Talent An

Ingrediënten

voor de lasagne

voor de pesto

  • 1 handvol basilicum
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout
  • enkele el Parmezaanse kaas
  • 1 teen look

Lasagne is één van de bekendste ovenschotels. An Steyvers laat de bolognaise achterwege en maakt een eigen, eenvoudige maar lekkere versie met gegrilde aubergine en pesto. Afwerken doet ze met mozzarella en haar eigen tomatensaus. Deze vegetarische lasagne moet je proberen!

Tip: klik en ontdek hier trouwens het recept van An haar verse tomatensaus.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor  op 200°C.

  2. Verhit de grillpan. Als de pan goed heet is, heb je geen olijfolie of vetstof nodig.

  3. Snij de aubergine voorzichtig in dunne plakken. Dit gaat het snelst met een mandoline.

  4. Grill de aubergines in de hete pan. Draai ze om wanneer je de grillstrepen ziet. Grill nog even verder en haal ze daarna van de pan. Hoe dunner de plakken, hoe sneller ze gaar zijn.

  5. Mix alles voor de pesto in een cutter.

  6. Lepel tomatensaus op de bodem. Smeer de lasagnevellen in met pesto. Maak een eerste laag van lasagnevellen met pesto. Leg er dan de gegrilde aubergine op. Lepel een beetje saus over de aubergine en leg er nu weer lasagnevellen op. 

  7. Bouw zo de lasagne op. Eindig met tomatensaus, wat extra pesto en stukjes mozzarella.

  8. Plaats 20 minuten in de oven als je verse pastavellen gebruikt. Gebruik je gedroogde vellen, reken dan op 30 à 40 minuten. Prik er met een mes in om te voelen of het gaar is.

  9. Haal uit de oven en serveer.

0
Nog geen stemmen