Risotto met girolles, cantharellen en merg

Claudia Allemeersch

Blancheer de erwten in kokend gezouten water. Spoel onder koud stromend water. Reinig de paddestoelen. ...
Ingrediënten: Carnaroli rijst, sjalotjes, knoflook, witte wijn, Lacroix kalfsfond
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Italiaans Hoofdgerecht 4 personen

Ravioli van sint-jakobsvrucht met truffelrisotto

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Leg de blaadjes ravioli voor je. Schik er de gekruide coquilles op met wat truffelpuree. Schik er het tweede blaadje ...
Ingrediënten: risottorijst, ganzenleverterrine, ravioli, groentebouillon, truffelpuree
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Risotto van haver en gebakken lotte

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

!Tip: Als je de haver  op voorhand een uur laat wellen in koud water, gaart deze sneller. ...
Ingrediënten: haver (graan), olijfolie, bleke selder, uien, look
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Risottokroketjes van grijze garnalen met Gandaham en pompoen

Giovani Oosters

Pel de grijze garnalen, hou ze gekoeld tot gebruik. ...
Ingrediënten: 1 kg ongepelde of 500 gr gepelde grijze garnalen, Gandaham, risottorijst, bier (bv. Zonderick), bouillon van garnalen (of visbouillonblokje)
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten 4 personen

Parelgerstrisotto met prei en kastanjechampignons

Ann Vertriest

...
Ingrediënten: olijfolie, grote bol look, parelgerst, kastanjechampignons, gedroogde gemengde champignons
Beginner Tussen 60 en 90 minuten 2 personen

Juliennesoep met kip en gegrilde spruiten

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de kippenbouillon: borstel de wortelen proper. Was de bleekselder. Snij grof.  ...
Ingrediënten: kip, zoete uien, kruidnagels, wortelen, bleekselder
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Gentse Waterzooi en een frisco

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Begin met de bouillon. Snij de kip in grote stukken. Breng water aan de kook in een pot. Voeg de kip, laurier, ...
Ingrediënten: kip, water, wortelen, selder, ui
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen

Juliennesoep met balletjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Doe het water in een pot. Voeg de kip toe. Breng aan de kook.  ...
Ingrediënten: water, kip, uien, wortelen, tijm
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Belgisch 4 personen

Arancini met mozzarella

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Bak 200g risotto aan in olijfolie. ...
Ingrediënten: risottorijst, geconcentreerde kippenbouillon, saffraan, handvol parmezaanse kaas, sjalot
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten 4 personen

Rijst in tomaten-roomsaus met gamba's

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Snijd de broccoli in roosjes en kook 3min in gezouten water. ...
Ingrediënten: broccoli, basmatirijst, koolzaadolie, gamba's, sjalot
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten 4 personen