Kippenhamburger

Ingrediënten

  • 1 zuurdesembroodje
  • ½ kipfilet
  • druivenpitolie
  • kropsla
  • eierdooier
  • peper en zout
  • bicky-burger uitjes
  • ingelegde augurken
  • een 5-tal enoki paddenstoelen
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Broodjes
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de slaolie: Kuis en was de kropsla en zwier de sla zorgvuldig droog. Doe een halve kropsla in de blender, samen met de druivenpitolie, peper en zout en het sap van ½ citroen. Mix het geheel tot je een mooie olie bekomt.

  2. Snij de kippenfilet in reepjes en marineer in de slaolie (ruim 25 minuten).

  3. Versnijd de rode ui in ringen. Snij de augurkjes in lange reepjes, niet te klein dat er nog beet op zit. Haal het binnenste uit de kropsla (= het hartje van de sla) en snij dit grof aan.

  4. Gril de gemarineerde kippenfilet kort aan, zorg ervoor dat het vlees sappig blijft.

  5. Maak een klassieke mayonaise en vermeng een 2-tal soeplepels van de slaolie onder de mayonaise, dit zorgt voor extra smaak.

  6. Voor de presentatie: Snij het zuurdesembroodje voor ¾ open en leg het even kort op de grill. Smeer binnenin de mayonaise die is opgewerkt met de slaolie. Steek dan de versneden slahartjes in het broodje en verdeel daartussen de reepjes gegrilde kip, de ringen van de rode ui en de versneden augurkjes.

  7. Lepel nog eens extra wat mayonaise in het broodje en bestrooi dan met bicky-burger uitjes. Als afwerking duw je nog enkele enoki paddenstoeltjes in het broodje (zo lijkt het alsof die even komen piepen en verkrijg je een mooi visueel effect).

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Carla Snoeck