Saté van varkenshaasje met pindasaus

Ingrediënten

  • 4 el pindakaas
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el rijstazijn (wit)
  • 2 teentjes look
  • 4 el ketjap manis
  • ½ dl water
  • 1 el sambal oelek
  • 400 gr varkenshaasje
  • 1 dl ketjap manis
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aperitieven
Hapje

Bereiding

  1. Snijd het varkenshaasje in gelijke blokjes en marineer deze een nachtje in de ketjap manis en de fijngesneden look.

  2. Rijg de blokjes vervolgens aan spiesjes en bak deze op een teppanyakiplaat.

  3. Fruit de sambal oelek in de arachideolie, voeg de suiker eraan toe en blus alles met de rijstazijn.

  4. Snijd de look en de cashewnootjes fijn en voeg ze eraan toe.

  5. Voeg ten slotte de pindakaas, de ketjap manis en de kokosmelk eraan toe, laat even opkoken en voeg het water eraan toe om het schiften van de saus te vermijden.

0

Nog geen stemmen