Varkensmignonette met aardperen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardperen en kook ze gaar in water met 1 l melk en zout. Giet ze af en mix ze met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de room erbij en breng op smaak met peper en zout. Roer de massa door een zeef.

  2. Maak puree van de aardappelen. Werk deze af met de rest van de melk, peper, zout, nootmuskaat, eidooiers, de geraspte limoenschil en een klontje boter.

  3. Bak het vlees 3 minuten langs elke kant in een klontje boter en olijfolie. Laat rusten op een warm bord onder aluminiumfolie.

  4. In de pan waarin de mignonettes werden gebakken, de vleesjus aanstoven met ui, selder en wortel, laurier, look, en een klontje boter. Voeg op het einde de graanmosterd naar smaak toe.

  5. Dresseer alles mooi op warme borden en serveer met primeurgroentjes naar keuze.

0
Nog geen stemmen

Certus