Gestoomde zeebaars

Ingrediënten

De laatste week van Januari wordt omgedoopt tot De Chinese Week. Tijdens die week ontdek je allemaal lekkere Chinese recepten, zoals deze lekkere vis. Smakelijk!

Wist je dat wanneer vis in zijn geheel gepresenteerd wordt, dit een symbool van voorspoed is?

Tip: gebruik verse koriander. Vervang rijstazijn door appelazijn en rijstwijn door droge sherry.

Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Dep de zeebaars droog en stoom gaar in een stoommandje (de gaartijd hangt af van het gewicht van de vis).

  2. Versnipper het teentje knoflook en de chilipeper (verwijder de zaadlijsten en was je handen na het versnipperen) en rasp de gember.

  3. Doe met de azijn, suiker en rijstwijn in een steelpannetje en laat zachtjes inkoken. Werk af met een klein scheutje sesamolie.

  4. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en serveer de vis in zijn geheel met de saus, lente-ui en korianderblaadjes. Serveer met rijst.

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van The Yummyblogsisters

Els Debremaeker is eigenaar van Njamelicious. Ze heeft een diploma Chinees op zak en heeft jaren door China gereisd. Kom meer over haar te weten op haar site. Zus Iris Debremaeker is freelance journalist en fotograaf. Ze is gebeten door food fotografie. Ontdek alles van deze zusjes op  www.deyummyblogsisters.com