Scampi met rijke tomatensaus

Ingrediënten

  • 20 kleine trostomaatjes
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 teentjes look
  • verse citroentijmblaadjes of gewone verse tijm
  • 1 th lepel Provençaalse kruiden
  • szechuan-peper
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Glutenvrij
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd 3 gewone tomaten in grote stukken. Verwijder enkel de harde, witte kern in het midden. Doe een goede scheut olie in een pan en bak hierin de tomaten en laat deze zachtjes 20 minuten pruttelen. Voeg geen water toe, maar roer regelmatig.

  2. Snijd intussen de stukjes zongedroogde tomaat in fijne reepjes, voeg ze bij de tomaten en laat ze mee stoven. Kruid het tomatenmengsel met verse citroentijmblaadjes, peper en zeezout.

  3. Intussen pel je de scampi’s en leg je ze in een vuurvaste schotel. Overgiet met olie en kruid met szechuanpeper, zeezout, look en Provençaalse kruiden. Zet dit voor 10 minuten in een warme oven van 180 graden.

  4. Halveer intussen de trostomaatjes. Nadat de tomaten 20 minuten op het vuur hebben gestaan, voeg je nu 5 gehalveerde trostomaatjes toe en laat die 5 minuten mee koken. Haal van het vuur en voeg nu de andere helft van de trostomaatjes toe. Roer nog eens goed alles door elkaar, maar zet het vanaf nu niet meer terug op het vuur. Schik de scampi’s tegen de dikke tomatensaus aan.

5
Average: 5 (1 vote)

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651