Tiramisu met exotisch fruit

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 3 el suiker
  • 3 eieren
  • 1 kop witte wijn
  • enkele scheutjes amaretto
  • kokosschilfers
  • 4 kiwi

Biscuit

  • 3 eieren
  • 175 gr patisseriebloem
  • 175 gr suiker
  • bloemsuiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwam de oven voor op 230°C. Klop het eiwit van 3 eieren straalgewijs op met 175 g suiker. Voeg de eidooiers toe en klop verder op.

  2. Meng de bloem in 2 keer onder het eimengsel en vul de spuitzak met het mengsel. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit de bakplaat vol met het biscuitmengsel. Strooi er royaal bloemsuiker over. Dit gaat nu 5 minuten in een oven van 230°. Haal na 5 minuten de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

  3. Klop het eigeel van 3 eieren op en vermeng met 3 eetlepels suiker. Vermeng deze luchtige massa in 2 keer met de mascarpone.

  4. Meng de helft witte wijn met de helft Amaretto. Dompel de biscuit hierin in en leg ze onderaan in de glaasjes.

  5. Snij de kiwi in fijne schijfjes en plak ze aan de randen van het glas. Vul het glas tot de helft en herhaal met biscuit. Vul af met de luchtige massa en werk af met kokosschilfers.

4
Average: 4 (1 vote)