Tortellinis van wilde boschampignons en gerookte eend

Ingrediënten

voor de gerookte eend

  • gerookte eendenborst
  • verse kruiden en spruiten

voor de tortellinis van champignons

voor de jus van champignons

  • 125 gr Parijse champignons
  • 10 gr gedroogde champignons (eekhoornjesbrood, cantharellen,...)
  • 4 dl kippenbouillon
  • 10 gr boter
  • 1½ dl volle melk
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm

voor de cappucino

  • 135 gr sap van champignons
  • 20 gr ongezouten boter
  • 15 gr slagroom
  • 1 el citroensap
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Tortellinis van paddestoelen: Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood trekken in de warme gevogeltebouillon. Versnijd de shiitakes en de Parijse champignons tot een brunoise. Bak goed. Bereid het vulsel: maak een roux met de boter en de bloem, voeg de bouillon en het eekhoorntjesbrood toe, breng aan de kook, sluit af met de gelatine die u vooraf in koud water hebt geweekt en hebt laten uitlekken, de maizena (verdund in een beetje bouillon) en de truffelolie. Breng zo nodig nog wat op smaak. Verwerk hierin de brunoise van champignons en laat afkoelen. Doe de bereiding in een spuitzak en vul de deegvellen. Las dicht met de eidooier (vooraf gemengd met wat water en een snuifje zout) en sluit de vormpjes. Wikkel in folie en bewaar in de koelkast.

  2. Paddestoelensap:Was de champignons in een kom met ruim, lichtjes lauw water om de plukjes aarde te verwijderen, laat drogen en snipper ze fijn met de machine.Neem een gietijzeren pan en doe er verse boter in, braad ze in een beurre noisette tot ze goudgeel zijn.Stort uit in een kookpot en voeg het gedroogde eekhoorntjesbrood, het takje tijm en het laurierblaadje toe.Leng aan met de gevogeltefond, breng aan de kook en laat 20 minuten razen. Voeg de melk toe en laat nog eens 15 minuten garen.Pureer alles met de roerzeef, waarbij u erop let de champignons goed te persen. Laat afkoelen.

  3. Cappuccino:Klop de room op met de klopper op lage snelheid, zodat u fijne luchtbelletjes krijgt voor een luchtige bereiding.Breng het sap van de champignons aan de kook, voeg de in kleine blokjes gesneden koude boter toe en maak een emulsie met de staafmixer.Verwarm opnieuw en breng op temperatuur. Voeg de slagroom toe en meng al kloppend.Lucht de cappuccino op met behulp van een kleine soeplepel, en blijf de temperatuur opdrijven om het geheel te binden en de room te verwarmen tot 80°C.

  4. Poedervorm zwarte olijven:Laat de olijven uitlekken en droog ze in een oven op 65°C gedurende 24 uur. Haal ze door de Moulinex zodat u een grof poeder krijgt.

0
Nog geen stemmen

Culinaria square

Dit recept is een gerecht van één van de chefs die aanwezig zullen zijn op Culinaria Square, het culinaire festival. Van 31 mei tot 3 juni in Tour & Taxis Brussel.

Alle info vind je op culinariasquare.com.