Appelcake

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Smelt boter op een zeer zacht vuurtje. Verwarm de oven op 200 graden.

  2. Meng eieren met suiker en klop ze gedurende 20 minuten tot schuim met de mixer. Schil de appels. Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim. Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel, voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm.

  3. Zet de cake in oven en zet de oven op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten. Prik er voorzichtig in met een lange naald als de cake nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553

Appelcake

1. Meet alles exact af
2. Zet het deeg onmiddelijk in de oven
3. Klop het ei goed met de suiker