Asperges in de stoomoven

Ingrediënten

voor de vinaigrette

  • 1 eierdooier
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 3 el water
  • 2 dl arachideolie
  • peper en zout
  • 2 el kappertjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • vers gehakte peterselie

als voorgerecht

  • 24 Belgische asperges

als hoofdgerecht

  • 40 Belgische asperges
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de asperges plat op een plank. Houd ze vast bij de punt en schil ze rondom rond met een dunschiller.

  2. Snij de onderkanten eraf en leg ze in de stoomovenschaal.

  3. Zet ze 4 min. in de stoomoven op 120°C (hoge druk)

  4. Doe de eierdooier, mosterd, azijn en water in een kom en roer met een garde.

  5. Giet de olie er beetje bij beetje en al roerend bij.

  6. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de kappertjes toe.

  8. Hak de sjalot, look en peterselie fijn en voeg toe.

  9. Haal de asperges uit de stoomoven.

  10. Schik ze op een bord en overgiet met de saus.

5
Average: 5 (1 vote)

Asperges in de stoomoven

1. Schil de asperges plat op een plank met een scherpe dunschiller
2. Stoom ze kort en op een hogere temperatuur