Chinese tomatensoep met kip en zalm

Ingrediënten

  • zout
  • 1 teentje look
  • 1 sjalot
  • ½ rode chilipeper
  • 1 snuifje suiker
  • peper
  • 1 el ketchup
  • 1 kipfilet
  • 1 el groentebouillon
  • 1 l water
  • 2 dl tomatencoulis
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 zalmfilet
  • 6 krabsticks
  • 1 ei
  • verse bieslook
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Soep

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout.

  2. Snij de prei, selder, sjalot en look in kleine blokjes.

  3. Zet een wok op een hoog vuur, giet de olie erin en laat goed heet worden en bak de kipfilet aan en voeg de gesneden groentjes toe.

  4. Laat alles goed aanstoven en voeg de suiker en de ketchup toe en blus alles met water. Doe de groentenbouillon erbij en laat het opkoken.

  5. Snij de rode peper in kleine stukjes en voeg toe. Giet de tomatencoulis en tomatenpuree erbij.

  6. Klop het eitje op en giet dit al roerend mee in de soep. Snij de tomaat in blokjes en voeg toe.

  7. Snij de rauwe zalm en de krabsticks in blokjes en schik ze op een bord, schep de hete soep hierover en versier met bieslook.

0
Nog geen stemmen