Peperkoek

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert
Gebak

Bereiding

  1. Doe het water en de honing in een pot. Verwarm het en laat het net niet koken.

  2. Doe de honing bij de roggebloem, terwijl je alles roert. Nu is je voordeeg gemaakt. Laat dit 24 u rusten.

  3. Doe bij het voordeeg 200 gr lopende honing. Voeg ook je kruiden toe.Bij de kruiden hoort zeker kaneel, maar je kan er ook nog koriander, kruidnagel en nootmuskaat bijvoegen. Vergeet zeker ook niet je bicarbonaat toe te voegen, zodat je peperkoek zal rijzen.

  4. Meng nu alles met een keukenrobot. Je kan het deeg ook kneden met je handen. Doe dit met natte handen, dan kleeft het deeg niet. Kneed totdat je deeg lauw aanvoelt.

3
Average: 3 (1 vote)

Peperkoek

1. Gebruik roggebloem
2. Maak een voordeeg
3.Werk met honing
4. Voeg bicarbonaat toe