12 deelnemers bemachtigen Junior Masterchef-schort

donderdag, 25 oktober, 2012 - 12:54

In de eerste aflevering van Junior MasterChef, op woensdag 24 oktober 2012, streden 18 jonge chefs voor twaalf felbegeerde schortjes. In drie groepen met telkens zes koks moesten de Juniors het beste van hun culinaire kunnen voorschotelen aan Wout Bru en Dagný Rós Ásmundsdottir.

Alexander, Emma, Jeroen, Jordi, Matthias en Virginie moesten de spits afbijten. Waar Alexander zich waagde aan escalope milanese en ook Jordi voor een wat ingewikkelder gerecht ging, speelde Jeroen op safe met zijn spaghetti carbonara. De benjamin van de groep, Emma, trachtte Wout en Dagný Rós te overtuigen met brownies, maar maakte een echte beginnersfout: ze verwisselde de pot zout met die van suiker.

In groep 2 zaten Andries, Charlotte, Elke, Jarne, Lisa en Sebastien. Andries, die aan de hotelschool in Brugge zit, serveerde een moeilijk gerecht met als hoofdingrediënt gebakken staartvis. Zijn opzet was geslaagd: zowel Wout als Dagný Rós waren onder de indruk. Maar ook Elke scoorde met haar krab/garnaal-beignets, Charlotte met een ansjovisboter en Lisa met een perfect gegaarde vis.

Tot slot was het de beurt aan Jens, Louise-Marie, Tim, Fleur, Dino en Dries. Waar Louise-Marie zich waagde aan de internationale keuken, worstelde kandidaat Dries met een reusachtige pompoen. Jens sloeg erin mayonaise te maken, een niet zo makkelijke opdracht.

Nadat de achttien kandidaten hun uiterste best gedaan hadden in de keuken, was het aan de jury om de twaalf Junior MasterChef-schorten uit te delen. Alexander, Andries, Charlotte, Dino, Elke, Fleur, Jarne, Jens, Jordi, Lisa, Tim en Virginie waren de gelukkigen. Jammer genoeg betekende dit dan ook het einde van het Junior MasterChef-avontuur voor Dries, Emma, Jeroen, Louise-Marie, Matthias en Sebastien.