5 gerechten waar je nu echt geen zin in hebt

5 gerechten waar je nu echt geen zin in hebt
donderdag, 2 juli, 2015 - 09:40

Steek alvast je haardvuur aan, haal de dvd van The Notebook van onder het stof en kruip onder een warm dekentje. Hier komen vijf gerechten waar je nu echt geen zin in hebt!

1. Vélouté van paddenstoelen met rookworst en gebakken bloemkool

Omdat soep nooit zo heet gegeten wordt als ze wordt opgediend, raden we je aan je borden voor te verwarmen: zet ze een kwartiertje in een oven van om en bij de 100 graden.

 

2. Ovenschotel met kool en spek

Nodig net iets te veel familie uit, kruip gezellig dicht bij elkaar aan tafel en geniet samen van deze heerlijke ovenschotel. Als je extra fancy wil gaan, kan je hier ovenverse appels met veenbessensaus bij serveren.

 

3. Opgevulde kalkoen met knolselderkroketjes, schorseneren en opgevulde raapjes

Hoewel je met kroketten natuurlijk nooit iets verkeerd doet, mag je ze hier gerust vervangen door een gratin dauphinois. Tip: als je alle ramen en deuren dicht houdt, blijft de geur lekker lang hangen!

 

4. Witloof met kaas en hesp

Om een lekker korstje op de kaas te verkrijgen, moet je deze schotel zeker lang genoeg in de loeihete oven laten staan. Tip: zet de oven na het bakken even open. Zo kan de verwarming een graadje lager en bespaar je energie!

 

5. Gluhwein

Afsluiten kan met een glas lekkere gluhwein, eventueel vergezeld van een apfelstrudel. Geen fan van gluhwein? Verras jezelf dan met een mok warme chocolademelk.

 

Heb je toch eerder wat afkoeling nodig? Bekijk hier onze zomertips!