Velouté van paddenstoelen, rookworst en gebakken bloemkool
Ingrediënten
Bereiding
Snij een ajuin fijn. Schil en snij een aardappel in stukken.
Stoof de ajuin aan in boter.
Pel en hak twee tenen look fijn.
Borstel de paddenstoelen proper. Verwijder het voetje. Snij in stukken.
Stoof de look samen met de aardappelen en de paddenstoelen aan met de ajuin.
Voeg wat extra boter toe. Kruid met peper en zout.
Blus met de kippenbouillon. Laat pruttelen.
Rooster de amandelen.
Snij de bloemkool in roosjes.
Plet het venkelzaad en kurkuma in de vijzel.
Bak de bloemkool aan in wat olie. Kruid met kurkuma en venkelzaad.
Snij de rookworst in stukjes. Bak aan.
Meng twee eidooiers met de room.
Mix de soep. Zeef de soep. Voeg de room toe. Kruid naar smaak.
Serveer de soep met de gebakken bloemkool en rookworst. Werk af met geroosterde amandelen en kervel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be