5 smaken in een potje

zondag, 10 november, 2013 - 10:30

Gepekelde groentjes

Worteltjes, raapjes, uien, bloemkool,... De meeste groenten kunnen gepekeld worden in een weck-pot. Op die manier kan je ze maanden bewaren, terwijl de smaak des te intenser wordt.

Siropen en honing

Siropen kan je zelf maken en bij honing kan je verrassende smaken toevoegen. Dat vraagt wel wat tijd om te trekken en zo de smaken tot hun recht te laten komen. Wecken is hiervoor de ideale oplossing! 

 

Lemon Curd

Lemon curd kan je in grote hoeveelheden maken en bijhouden in een weck-pot. Lemon curd kan je voor verrassend veel recepten gebruiken. Leg het bijvoorbeeld op je pannenkoek of wafel, meng het met je yoghurt, vul je cake ermee, eet het met roomijs,... Zoetekouwen zijn er zeker bij gebaat om enkele potten lemon curd in huis te hebben. 

Geroosterde tomaten

 

Geroosterde tomaten, paprika’s, pompoen, venkel,... kunnen allemaal bijgehouden worden in een mooie pot. Als je het niet zou doen voor de heerlijke en intense smaak die zulke geroosterde groenten na enige tijd in de pot schenken, doe het dan voor de gemakkelijkheid. Heb je eens geen tijd om te koken, maar wil je wel wat gezonds eten? Trek één van je weck-potten met ingemaakte groenten open en klaar is kees!

Pickels-saus

En dan uiteraard, de alom bekende Belgische pickles-saus! Het recept van Piet is niet moeilijk en in een handomdraai heb je zelfgemaakte pickles-saus waarvan je nog maanden kan nagenieten!