Aanrader dit weekend: Le Salon du Chocolat in Brussel

Le Salon du chocolat: foto's
vrijdag, 7 februari, 2014 - 16:37

België is, naar onze bescheiden mening, het chocoladeland bij uitstek. Het mag dus wat vreemd klinken dat het grootste chocoladefestival ter wereld nog niet naar Brussel kwam. Dit weekend is het eindelijk zover. Tijdens de persconferentie (het verslag lees je hier) klonk het alvast veelbelovend. Donderdagavond opende het festival en wij trokken langs.

De avond begon met een modeshow. Geen gewone modeshow, maar een défilé met jurken uit chocolade. Mooi om te zien. Het Salon staat vol met kleine tot grote standen van verschillende chocolademerken. Godiva, Callebaut, Neuhaus en Leonidas hebben indrukwekkende standen. Centraal staat Pierre Marcolini met een grote stijlvolle stand. De kleinere namen zoals Joost Arijs, Ducobu en Debaere hebben mindere grote, maar minstens even lekkere standen. Aan elke stand kan er geproefd worden, zie je chocolatiers aan het werk en kun je vragen stellen. Naast de Belgische, staan er ook (veel) Franse chocolatiers. Overal kun je dus ook erg lekkere macarons proeven.

Dit weekend zijn er ook tal van demonstraties, spreekbeurten, workshops en signeersessies. Ook de kinderen komen aan hun trekken met allerhande kinderateliers. Tenslotte is er ook een bibliotheek met de beste literatuur en voorziet de stad Brussel een heuse chocoladewandeling.

Je leest het. Hou je van zoet en heb je nog geen plannen, trek dit weekend dan zeker naar Brussel en bezoek Le Salon du Chocolat.

 

Kreeg je nu al zin in chocolade?

Chocoladetaart

Witte chocolademousse

Chocolade-bananentaart