Barbecueën blijft een topper bij de Belgen!

maandag, 13 mei, 2013 - 16:46

Vandaag de dag blijft vlees het meest geconsumeerde product op de barbecue, toch is er wel sprake van een opkomende belangstelling voor vis. Vlees is in 98% van de gevallen aanwezig bij een barbecue en ook vis doet het goed met 60%. Wat het vlees betreft zijn worsten het meest populair, gevolgd  door runderbrochettes, kip en spareribs. Gemiddeld worden er toch een drietal verschillende soorten vlees voorzien, zo kan je nemen waar je het meeste zin in hebt.

Zoals bij iedere maaltijd hoort ook bij de barbecue een passend drankje. Uit onderzoek blijkt dat de aperitief een must is, meestal bestaat de aperitief uit een verfrissende cocktail. Ook cava en wijn is heel populair. Tijdens de maaltijd wordt voornamelijk wijn gedronken, op de tweede plaats komt frisdrank en bier verovert de derde plaats.

De top vijf van nieuwe barbecuetrends bestaat uit eend, hamburger, vegetarische producten, vis en zeevruchten en desserts.

Enkele weetjes:

  • In de meeste gevallen doet de vrouw de boodschappen en zorgt zij voor de bijgerechten, de man ontfermt zich over het bakken van het vlees
  • Ijs is het meest populaire dessert bij een barbecue
  • Sla en aardappelen ontbreken nooit op een barbecue
  • Vaak wordt er zowel vlees als vis voorzien
  • De gemiddelde Belg barbecuet ongeveer 1x in de maand

Haal dus allemaal jullie barbecue boven en geniet van het lekkere, gezonde eten en het gezellig samenzijn. Ontdek hier onze beste barbecuegerechten.