Brugge Kazen: de finale

zaterdag, 14 december, 2013 - 11:39

 

De plaats van het culinair gevecht was het restaurant Bonte B in Brugge.  Het werd een epische strijd. Alle drie de kandidaten kregen exact een uur de tijd om hun gerecht op tafel te toveren. Myriam Minne (Hap&Tap), Kris Herrijgers (Kris Kookt) en Frederic Vrindts (Passie voor Eten) gingen elk voor iets totaal anders. Myriam maakte een risottokroketje met Oud Brugge, Gandaham en ananas. Kris daarentegen ging aan de slag met gebrande bloemkool, pijnboompitten, Abdij Abt en Oud Brugge en maakt zo zijn moderne versie van gegratineerde bloemkool. Frederic, tenslotte, koos voor zeebaars met een mousseline van Brugse zot en Brugge Blomme. 

Geen wedstrijd zonder jury natuurlijk. Die jury bestond uit drie finalisten van De Beste Hobbykok: Johan Engelen, Stephanie Coorevits en Bram Bonamie. Zij kennen natuurlijk het klappen van de zweep en weten als de beste hoe een kookwedstrijd in elkaar zit. 

Terwijl de klok rustig verder tikte, zwoegden de deelnemers om alles op tijd af te krijgen. Spongecake mislukte en moest opnieuw gemaakt worden. Koekjes bleven plakken aan de bakplaat en bakpapier ging vliegen in de oven. Zestig minuten later kreeg de jury drie smakelijk oogziende gerechten voorgeschoteld. Uiteraard telde voornamelijk de smaak. Er werd druk overlegd en grondig gediscussieerd, maar de jury was het wel unaniem eens over de winnaar.

Frederic overtuigde met zijn quasi perfecte technische uitvoering en gewaagde combinatie. Zijn zeebaars op vel gebakken met de Brugse Zot, Brugge Prestige en Brugge Blomme haalde het nipt. Hij keerde terug naar huis met een etentje voor twee bij Hertog Jan in zijn broekzak. De andere twee deelnemers kregen elk een assortiment van Brugge Kazen.

Het werd een boeiende avond, daar in Bonte B in Brugge, met een spannende wedstrijd, drie verrassende gerechten en een verdiende winnaar als gevolg. Chapeau aan alle deelnemers en proficiat aan de winnaar!