Gerechten met Brugge kazen
BRUGGE KAZEN, voor iedere smaak
Als broodbeleg, aperitiefhapje, tussendoortje, hartig dessert of gewoon als maaltijd op zich: een stukje perfect afgerijpte kaas staat altijd garant voor een portie onvervalst culinair plezier. Dankzij haar romige textuur en o zo complexe smakenpalet is deze lekkernij bovendien ook dé ideale smaakmaker in tal van warme bereidingen. De Bruggekazen zijn van de meest veelzijdige kazen van eigen bodem. Ze passen perfect op een kaasschotel en laten zich gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten. Recepten als minipasteitjes met fluweelzachte Brugge Blomme en garnalen, en varkenshammetjes vergezeld van een witte koolsalade met Nazarethkaas of zalmforel met romige kaassaus van Brugge Jong brengen het water in de mond.
BRUGGE KAZEN
OUD BRUGGE
is een klassieker onder de kazen. Hij heeft zijn naam te danken aan de 12 maanden die hij nodig heeft om te rijpen. Daardoor krijgt hij zijn rijke smaak, maar met een laag zoutgehalte. Brugge Oud is ideaal als broodbeleg, heerlijk bij de aperitief of op een kaasbuffet maar ook in de keuken kan hij zijn echte kwaliteiten tonen.
BRUGGE BLOMME
profileert zich sinds 2002 als de pittige nieuwkomer op de kaas dis. Door zijn korte rijping in vochtige kelders krijgt de zachte delicatesse een krokant koperachtig korstje dat menig kaasliefhebber aangenaam verrast.
BRUGGE JONG
is een karaktervolle romige kaas met een rijping van ten minste vijf weken. Brugge Jong past perfect op een kaasschotel en laat zich gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten.
BRUGGE BELEGEN
rijpt vier maand en past ook perfect bij het aperitief of in de keuken. Als broodbeleg, aperitiefhapje, tussendoortje, hartig dessert of gewoon als maaltijd op zich: een stukje perfect afgerijpte kaas staat altijd garant voor een portie onvervalst culinair plezier.
BRUGGE BROODJE
is een half harde kaas in broodvorm, omhuld met een witte natuurkorst en heeft een volle romige smaak.
BRUGGE BROODJE APERO
is aangevuld met mosterd- en fenegriekzaadjes en bekomt zo zijn specifieke nootachtige doorsmaak.
INSPIRATIE