Gerechten met Brugge kazen

woensdag, 18 december, 2013 - 11:13

BRUGGE KAZEN, voor iedere smaak

Als broodbeleg, aperitiefhapje, tussendoortje, hartig dessert of gewoon als maaltijd op zich: een stukje perfect afgerijpte kaas staat altijd garant voor een portie onvervalst culinair plezier. Dankzij haar romige textuur en o zo complexe smakenpalet is deze lekkernij bovendien ook dé ideale smaakmaker in tal van warme bereidingen. De Bruggekazen zijn van de meest veelzijdige kazen van eigen bodem. Ze passen perfect op een kaasschotel en laten zich gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten. Recepten als minipasteitjes met fluweelzachte Brugge Blomme en garnalen, en varkenshammetjes vergezeld van een witte koolsalade met Nazarethkaas of zalmforel met romige kaassaus van Brugge Jong brengen het water in de mond.

 

BRUGGE KAZEN

OUD BRUGGE
is een klassieker onder de kazen. Hij heeft zijn naam te danken aan de 12 maanden die hij nodig heeft om te rijpen. Daardoor krijgt hij zijn rijke smaak, maar met een laag zoutgehalte. Brugge Oud is ideaal als broodbeleg, heerlijk bij de aperitief of op een kaasbuffet maar ook in de keuken kan hij zijn echte kwaliteiten tonen.

Meer info

BRUGGE BLOMME
profileert zich sinds 2002 als de pittige nieuwkomer op de kaas dis. Door zijn korte rijping in vochtige kelders krijgt de zachte delicatesse een krokant koperachtig korstje dat menig kaasliefhebber aangenaam verrast.

Meer info

BRUGGE GOUD
Deze volle, romige kaas met een fruitige toets is het resultaat van het perfecte huwelijk tussen Brugge Oud en Nazareth een echte Belgische match. Door deze combinatie krijg je de unieke smaak van een volle romige kaas met een fruitige toets.

Meer info

BRUGGE JONG
is een karaktervolle romige kaas met een rijping van ten minste vijf weken. Brugge Jong past perfect op een kaasschotel en laat zich gemakkelijk verwerken in allerlei gerechten.

Meer info

BRUGGE BELEGEN
rijpt vier maand en past ook perfect bij het aperitief of in de keuken. Als broodbeleg, aperitiefhapje, tussendoortje, hartig dessert of gewoon als maaltijd op zich: een stukje perfect afgerijpte kaas staat altijd garant voor een portie onvervalst culinair plezier.

Meer info

BRUGGE PRESTIGE
is een kaas die in beperkte oplage geproduceerd wordt in de maand mei. Hij rijpt langer dan de pater familias, gedurende 18 maand en heeft daarom een uitzonderlijke kwaliteit en aroma. Hij is enkel verkrijgbaar van oktober tot maart.

Meer info

BRUGGE BROODJE
is een half harde kaas in broodvorm, omhuld met een witte natuurkorst en heeft een volle romige smaak.

Meer info

BRUGGE BROODJE APERO
is aangevuld met mosterd- en fenegriekzaadjes en bekomt zo zijn specifieke nootachtige doorsmaak.

Meer info

BRUGGE KAAS GERIJPT RODENBACH
rijpt gedurende een bepaalde periode in een bad van Rodenbach bier en bekomt zo zijn unieke smaak. Het zurige van het bier vermengt zich via de korst met het romig-pikante van de kaas. Een echte specialiteit waar ook slechts een beperkte hoeveelheid van gemaakt wordt.

Meer info

INSPIRATIE