Culinaire wereldreis met Sofie in de keuken van Els Pynoo

vrijdag, 14 oktober, 2016 - 14:25

Tijdens haar vorige wereldtour trad Els op in Zuid-Amerika, waar ze quinoa leerde kennen. Op maandag 17/10 leert Sofie haar voor het eerst een rode variant klaarmaken in een ovenschotel met spinazie en geitenkaas. 

Dinsdag 18/10 trotseren Sofie en Els de regen en koken ze in de sfeervolle buitenkeuken ten huize Pynoo. Els leidt Sofie rond in haar imposante groentenserre. Haar zelfgeteelde paprika’s worden verwerkt in een Italiaans geïnspireerd gerecht: geroosterde broodjes met burrata oftewel “een broodje uit den hof”, zoals Els het omschrijft. De dag wordt afgesloten met een rozemarijn-Caipirinha.

Ai caramba! Woensdag 19/10 stijgt de temperatuur in de keuken, want dan gaan de dames de Mexicaanse toer op met homemade tortilla’s met gegrilde makreel

Donderdag 20/10 staat er zuiderse zarzuela, een Spaanse vissoep, op het menu. Sofie en Els koken opnieuw outdoor en stoken een houtvuurtje, waar ze hun gigantische kookpan op zetten. Zus Mieke komt mee genieten. Els is er zeker van: vanaf nu serveert ze jaarlijks zarzuela op haar verjaardag! 

Vrijdag 21/10 is het tijd voor zalige zoetigheid. Els heeft heel wat kippen rondlopen thuis en heeft dus eieren in overvloed. De dames maken eierkoeken met muntmascarpone en bramen. Met een zelfgemaakte ice coffee in de hand klinken ze op het weekend.

OP HET MENU

Op maandag 17/10: ovenschotel met rode quinoa, spinazie en geitenkaas
Op dinsdag 18/10: baguette met geroosterde paprika en burrata
Op woensdag 19/10: tortilla's met makreel en limoensaus
Op donderdag 20/10: zarzuela
Op vrijdag 21/10: eierkoeken met mascarpone en bramen