De culinaire favorieten van onze Olympische atleten: Jorik Hendrickx

donderdag, 13 februari, 2014 - 14:40

Wij zochten drie atleten op en stelden hen een aantal vragen. We presenteren u graag de favoriete gerechten van snowboarder Seppe Smits, freestyle skiester Katrien Aerts en kunstschaatser Jorik Hendrickx. 

Vandaag Jorik Hendrickx.

1.      Krijg je een aangepast voedingsschema? Zo ja, wat staat er allemaal “op het menu”?

Ik volg geen speciaal programma, maar ik moet wel heel hard op mijn voeding letten: in de zomer betekent dit veel salades en in de winter veel groenten met pasta. Ik eet ook gewoon de boerenkost dat de pot schaft, maar ik mijd extra vetten. Frietjes of kebab zijn niet aan mij besteed. Dan kook ik maar snel een pasta. 

Zelf eens proberen? Recept: pasta met pastinaak 

2.      Wat eet je net voor jouw wedstrijd?

De dag zelf krijg ik vaak niet veel binnen. Drie uur voor de wedstrijd is mijn laatste eetmoment. Meestal is mijn eten gebonden aan het buffet dat door de organisatie is voorzien. Vaak zijn dit wat warme groenten, vlees en wat pasta. 

3.       Met welk gerecht vier je een belangrijke overwinning? 

Een Mcflurry ;)

4.      Waar durf je wel al eens aan zondigen tijdens het seizoen?

Dinokoeken 

5.      Wat eet je zoal tijdens de Olympische Spelen?

Dit zijn mijn eerste Spelen, maar ik heb al gehoord dat de organisatie daar een groot assortiment voorziet van Aziatisch eten tot Mexicaans. Daar hou ik wel van. De dagen voor de wedstrijd zal het voornamelijk gezond te eten zijn.

Zelf zin in iets Mexicaans? Chili con carne

6.       Je zit veel in het buitenland. Welk gerecht mis je het meeste?

Vooral het feit dat ik zelf niet moet koken en dus het dagdagelijks eten, dat mis ik eigenlijk. Gewoon groenten, aardappelen en vlees. Altijd pasta's (wat ik veel eet) steekt nogal snel tegen. 

Recept: Boerenworst met selderstoemp

7.   Wat is jouw favoriete “Oma’s klassieker”?

Geloof het of niet: gebakken aardappel, steak en boontjes! In het middelbaar studeerde ik altijd bij mijn grootmoeder en keek er altijd naar uit. Ik hou inderdaad echt wel van de gewone kost.

Recept: Steak met sperziebonen en aardappelen in de schil

Vijf snelle vragen

- Gezouten of gezoete popcorn? Geen popcorn (lust ik niet)

- Frieten met ketchup of mayonaise? Ketchup

- Vol-au-vent of Stoofvlees? Vol-au-vent

-  Witte, bruine of zwarte chocolade? Witte

- Smoutebollen of frangipanetaart? Smoutebollen 

Maak zelf Jorik zijn top 3! 

Pasta met pastinaak 

Boerenworst met selderstoemp

Steak met sperziebonen en aardappelen in de schil