De Luizenmoeder: verras de klas met heerlijke traktaties!

woensdag, 9 januari, 2019 - 16:26

 

Op woensdag 9 januari zaten we allemaal voor de buis voor de allereerste aflevering van 'De Luizenmoeder', een knotsgekke komedie over de absurde politiek correcte (of moeten we zeggen compleet foute?) wereld van de basisschool. De hoofdrol is voor Lynn Van Royen en de compleet dolgedraaide juf van het eerste leerjaar  wordt gespeeld door een hilarische Els Dottermans. Haar uitspraken: "Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij juist heel bijzonder" en "Een halve peer kan het verschil maken tussen een klas van zesjarigen en een bende hooligans" worden ongetwijfeld legendarisch. Waarover ze het heeft? De traktaties van jarige kinderen, die niet alleen handgemaakt, maar ook nog gezond zijn én op voorhand dienen geregistreerd te worden... Een hele uitdaging voor de hedendaagse moeder en vader. Dit recept voor perenmuizen  en bananenindianen  is alvast 100% Juf Els-proof! Nog meer traktatie-inspiratie? Hier komen ze.

Peperkoeklolly's

 

VTM-chef Sofie Dumont, moeder van Grace, maakte voor haar boek 'Op de groei' de mooiste traktaties. Zoals deze peperkoeklolly's. Zo maak je ze.

Zoete sushi

Voor de kleine sushi-lovers. Dit is het recept.

 

Aardbeifrisco's

Wie jarig is in het aardbeienseizoen, mag trakteren met gezonde aardbeifrisco's, made by Sandra Bekkari. Zo maak je ze!

 

Fruitspiesjes met chocolade

Deze klassieker komt ook van Sandra. Succes gegarandeerd! Zo ga je aan de slag

 

Fruitsalade onder de palmbomen

Eenvoudig, maar toch origineel, dit exotisch eiland van seizoensfruit

 

Fruity pink smoothie

En tot slot: waarom niet trakteren op een gezond drankje? Deze fruity pink smoothie is Luizenmoeder-proof en heerlijk! Dit is het recept

 

Happy birthday en onthoud: een halve peer kan het verschil maken tussen een klas van zesjarigen en een bende hooligans!