Diageo World Class 'Bartender of the year', de eerste drie Belgische finalisten

Diageo World Class 'Bartender of the year', de eerste drie Belgische finalisten
dinsdag, 20 januari, 2015 - 16:34

De keuze voor net The Pharmacy was uiteraard geen toeval. Het is immers de thuishaven van de familie Van Ongevalle en laat net de immer in het oog springende Hannah Van Ongevalle de huidige Belgische ‘Bartender of the Year’ zijn.  Deze pittige dame hield in juni 2014 haar vakbroeders af in een beklijvende finale, werd vervolgens afgevaardigd naar het wereldwijde strijdtoneel waar ze zich maar mooi tot in de top twaalf wist te ‘knokken’. (zie verslag BK Cocktail Shaken)

 

 

Tot zover de finale van 2014, dit jaar mogen andere goden het waarmaken in een arena van shakers. Uit een deelnemersveld van 24 kandidaten stoten er 3 rechtstreeks door naar de finale en de eerste is Rahamat Naushad, barman van Cocktails at Nine. Dat deze Antwerpse cocktailbar met Carl Van Droogenbroeck in het verleden reeds een Belgisch winnaar in hun rangen had, kan alleen maar een boost zijn voor Rahamat.

De tweede finalist Jurgen Nobels, die de overstap maakte van Uncle Babe’s naar Old Fashioned, is tevens geen onbekende in het World Class circuit. Hij was er tijdens de finale in 2014 ook reeds bij en wist er de ‘Market Challenge’ achter zijn naam te schrijven. Een geduchte tegenstander met andere woorden!

Ran Van Ongevalle, zoon van Jan en broer van Hannah, maakt het voorlopige lijstje van finalisten compleet. Volgens ingewijden zou Ran gelden als een nog straffer talent zijn twee naamgenoten. Dat maakt het niet geheel onwaarschijnlijk dat de titel van ‘Belgisch Bartender of the Year’ niet alleen binnen dezelfde bar, maar ook binnen dezelfde familie kan blijven, al mogen we natuurlijk niet op de feiten vooruit lopen.

De volgende maanden worden er nog vijf felbegeerde finaleplaatsen uitgereikt waaronder één wildcard voor jong talent. Na de finale in juni weten we wie België mag vertegenwoordigen tijdens de grote finale in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.  Wij tellen samen met jullie af!