Familyfood voor Hilde De Baerdemaeker en Sofie Dumont

vrijdag, 10 maart, 2017 - 15:26

Hilde is erg enthousiast om de chef-kok bij haar thuis te ontvangen: “Op mijn sokken koken met een echte chef… Heerlijk!”. Hilde is naar eigen zeggen een  echte moederkloek, die graag kookt voor haar gezin. Sofie voorziet daarom vijf dagen lang gezellige en gezonde gerechten voor de hele familie.

Op maandag 13/03 start Sofie de week met een rijstpap, geserveerd met chai kruiden en mango, het lievelingsfruit van Hilde. Daarbij drinken ze een zelfgemaakte chai thee. “Van een goede binnenkomer gesproken!”, lacht Hilde. Het enige wat nog ontbreekt, is een gouden lepeltje.

Hilde is grote fan van patatjes. Die werden haar met de paplepel ingegeven: “Mijn grootouders waren groentenboeren, dus ik ben letterlijk grootgebracht met goede stoemp”. Dinsdag 14/03 staan er feestelijke aardappelkoekjes of ‘latkes’ op het menu, die afgewerkt worden met verschillende soorten vlees en vis. Fingerfood met een hoge smul- en funfactor!

 

Woensdag 15/03 is het granola-dag. Hilde bereidt elke dag een zeer uitgebreid ontbijt voor haar kinderen. Sofie leert haar dit keer zelf een powerontbijt te maken met homemade glutenvrije granola en zelfgedroogd fruit. “Hiervoor zullen de kids maar al te graag uit bed springen”, meent Hilde.

Op donderdag 16/03 haalt Sofie haar pannenkoekenpan boven. Samen met Hilde maakt ze pompoenpannenkoeken met banaan en granaatappel. De perfecte, gezonde snack wanneer de kinderen uitgehonderd terugkeren van school.  Ook Hilde’s beste vriendin en yogamaatje Greet komt langs om te proeven. 

De week wordt op vrijdag 17/03 afgesloten met een overheerlijke ovenschotel met kippenballetjes, prei, broccoli en een lichte, maar smaakvolle knolseldersaus. Ideaal om de vrijdagavond gezellig en met een goedgevulde maag in te zetten. Hilde kijkt met tevreden terug op de week met Sofie: “Ik heb zoveel bijgeleerd, wauw!”

 

HET MENU 

Maandag 13/03:Chai rijstpap met mango

Dinsdag 14/03: Aardappelkoekjes

Woensdag 15/03: Glutenvrije granola met zelfgedroogd fruit

Donderdag 16/03: Pompoenpannenkoeken 

Vrijdag 17/03: Ovenschotel met kippenballetjes, prei, broccoli en knolseldersaus

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van