Feestelijk paasmenu in de keuken van Niels Albert

maandag, 10 april, 2017 - 11:01

Daarvoor mag ze de keuken gebruiken van ex-veldrijder Niels Albert. Sinds hij niet meer op de fiets zit, is hij een echte levensgenieter geworden. Tijdens de week komen ook zijn vriendin Valeska en petekindjes Robbe en Mirre langs om mee te vieren. 

Niels houdt van de klassieke Vlaamse kost, terwijl Valeska zot is van exotische smaken. Sofie zorgt op maandag 10/04 voor de ultieme combinatie: zuiderse balletjes in kokos-tomatensaus met rijst. Het koppel vertrekt binnenkort op vakantie naar Thailand en met dit gerecht wanen ze zich al daar. 

Op dinsdag 11/04 lokt de zon Sofie en Niels naar buiten voor een lentebarbecue. Op de grill: zachte zalmbrochettes, gereserveerd met een knapperige aspergestoemp. De lentekriebels werken duidelijk aanstekelijk op Niels en Valeska, die zichtbaar van het gerecht genieten. 

 

 

 

Woensdag 12/04 probeert Sofie Niels over zijn afkeer voor avocado te krijgen. Dat doet ze door de vrucht in zijn lievelingsdessert te smokkelen, chocolademousse. Kan Sofie zoetebek Niels met deze gezonde avocado-chocomousse overtuigen? 

Donderdag 13/04 krijgt Niels hulp van z’n vriendin Valeska in de keuken. Zij is volgens hem de queen van de slaatjes. Sofie zorgt voor een nieuw, verrassend recept met zoete paprika’s, gebakken peren en geitenkaas. Daar hoort een glaasje bij.

Op de laatste dag van de week wordt er gezondigd. Vrijdag 14/04 komt tweeling Robbe en Mirre, de petekindjes van Niels, op bezoek. Zij steken hun handen uit de mouwen en bakken én versieren echte paaskoekjes. Met die lekkernijen zetten ze het paasweekend vrolijk en smakelijk in! 

OP HET MENU
Maandag 10/04: Thaise balletjes in kokostomatensaus met rijst
Dinsdag 11/04: Zalmbrochette met aspergestamppot en yoghurtdressing
Woensdag 12/04: Chocolademousse met avocado
Donderdag 13/04: Zoete paprikasalade met geitenkaas, gebakken peer en spek
Vrijdag 14/04: Gevulde chocolade paaskoekjes 

 

 

 

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van