Feestinspiratie van Sofie Dumont: vijf zalige recepten om mee uit te pakken

dinsdag, 26 december, 2017 - 11:35

Sofie Dumont pakt tijdens de feestdagen uit met een eigen feestmenu. Lekker, origineel en volledig thuis te maken. Wij pikten er enkele toppertjes uit.

 

Handhapjes

Handhapjes, wat een leuk idee, is dat? Vergeet glaasjes, lepeltjes of bordjes. Gebruik gewoon je hand om het hapje op te serveren. Wedden dat de sfeer er dadelijk in zit? Sofie maakt een combinatie van puree, garnaaltjes en zalmeitjes.

Ontdek de video én het recept. 

 

 

Voorgerecht

Een zalmtartaar, hoe lekker is dat? Serveer de zalm met knolselder en mierikswortel en zet de schotel in het midden van je tafel. Perfect om te delen met je gasten.

Ontdek het recept.

 

 

Hoofdgerecht

De hoofdmaaltijd bij Sofie Dumont thuis bestaat uit everzwijn met een paar originele en lekkere bijgerechtjes.

Wild en Kerst, dat zijn twee handen op één buik. Sofie serveert haar familie een heerlijke everzwijnrug met peperkorst en braambessensaus. Ongetwijfeld het belangrijkste en lekkerste feestvarken van de avond.

Bekijk het volledig recept

 

Eén van haar favoriete bijgerechten is de puree van pompoen met broccoli en mosterdnootjes. Simpel, makkelijk én zo lekker!

Bekijk het volledig recept

 

Dessert

Het dessert, is dat niet de belangrijkste maaltijd van de dag of avond? Sofie Dumont kiest voor een Britse klassieker: Eton mess. Traditioneel maak je dit met aardbei, opgeklopte room en meringue. Sofie geeft er een eigen twist aan: Eton mess met mascarpone, rood fruit en matcha meringue.

Bekijk het volledig recept en de video

 

Benieuwd wat Sofie Dumont nog allemaal serveert tijdens de feestdagen? Ontdek haar volledig feestmaal.