Geen alcohol tijdens de feesten: 8 zalig lekkere drankjes

donderdag, 29 december, 2016 - 14:03

We geven daarom graag wat extra tips voor zij die alcohol links laten liggen. 

Sangria

Aangezien het vakantie is, willen de kinderen ook wel wat. Een alcoholvrije sangria is dus wel op zijn plaats. Maak een grote kom en laat de kinderen alle sapjes mengen. Wedden dat ze superfier hun glaasje leegdrinken?

Recept

 

 

Wolf Beater

Deze onschuldige non-alcoholische mocktail zit boordevol pit en avontuurlijke smaken. Maar laat je niet vangen. Net zoals in het sprookje van Roodkapje geldt ook hier: wie laatste lacht, best lacht. Een cocktail zonder alcohol niet lekker? Probeer dit recept maar eens uit!

Recept

 

 

Virgin Mojito

Een alcoholvrije versie van de immerbekende cocktail!

Recept

 

Smoothie met druivensap, limoen en komkommer

Voor deze frisse smoothie heb je nodig: 400ml wit druivensap, 15g basilicum, 1 limoen en 1 komkommer.

Mix het druivensap met het sap van de limoen, de komkommer en basilicum.

 

Green tea ice tea

Dit is er eentje van Sofie Dumont. Zij maakte zelf een green ice tea.

Doe ijs in een glas. Voeg de afgekoelde green tea toe. Pers een halve limoen in het glas. Werk af met een kaneelstokje, een takje munt en een schijfje limoen.

 

Negroni

De Italiaanse klassieker zonder alcohol.

Het recept

 

Homemade iced tea 

Speciaal voor Jan Verheyen maakte Sofie nog een andere iced tea. Zeer simpel, weinig werk en leuk voor zij die geen alcohol drinken.

Recept

 
 
 

Huisgemaakte gemberlimonade

Speciaal voor Olga Leyers maakte Sofie zelf limonade. 

  1. Maak nu de limonade. Doe de fijngeraspte gember in een kookpotje. Breng aan de kook met het limoensap en de agavesiroop. Laat twee minuten koken. Haal de siroop van het vuur. Zeef eventueel en laat het afkoelen.  
  2. Extra tip: je kan zelf leuke ijsblokjes maken: doe limoensap, honing, water en wat verse munt in een ijsblokjesvorm en vries in.
  3. Vul je glas met wat ijsblokjes, wat spuitwater en een lepel siroop. Werk af met een schijfje limoen en een takje munt.


Het volledige recept

 

Enkele kleine tips

Lijkt dit allemaal veel werk? Met een aantal kleine aanpassingen maak je het feestmaal voor de niet-alcoholdrinkers net iets iets leuker. Zet grote karaffen met water of spuitwater op tafel. Doe in de karaffen een paar schijfjes komkommer, wat schijfjes limoen of citroen of gember. Eventueel kan je ook wat blaadjes munt of basilicum in het water steken. Het geeft het water een ander smaakje, dat net iets leuker is. (Ontdek hier meer tips voor fruitwaters)

Nog een leuke tip zijn ijsblokjes. Haal snel je ijsblokjesvormpjes boven. Doe er wat besjes, kruiden, framboos of bloempjes in. Vul op met water en vries in. Het maakt de drankjes alleen maar leuker!

 

Fijne feesten!