Negroni virgin, dé Italiaanse cocktailklassieker helemaal alcoholvrij

Ingrediënten

voor de valse gin

Op zoek naar een alcoholvrije aperitief? Deze Virgin Negroni lijkt op de Italiaanse Negroni, maar dan zonder alcohol. In plaats daarvan vind je artisjok, jeneverbessen en granaatappel. Proef jij het verschil?

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. 

  2. Pers de granaatappel. 

  3. Infuseer de hibiscusthee met zeste van sinaasappel, gebrande kruidnagel en steranijs.

  4. Kneus de jeneverbessen. Recupereer het sap.

  5. Bereid de valse gin. Gril de jeneverbessen in de oven met de gerapste rauwe artisjok. Laat uitdrogen.

  6. Bevochtig met koud water in een pot.

  7. Laat 10 minuten reduceren op een zacht vuur. Zeef het vocht.

  8. Vul het glas met ijsblokken.

  9. Doe 2cl granaatappelsap, 2cl hibiscusthee, 2cl jeneverbessensap en 2cl valse gin erbij. Roer lang.

  10. Vul aan met soda en werk af met zeste van sinaasappel en een gedroogd roosje.

0
Nog geen stemmen

Cocktail a night

Cocktail a night is het nieuwste boek van Andy De Brouwer en Michel Borsy. In het boek vind je originele cocktails telkens in combinatie met een lekker hapje.

 

Uitgeverij: Manteau