Goed gevulde én zwangere buikjes met Min Hee Bervoets

maandag, 3 april, 2017 - 11:08

Vriend Michel, met wie Min Hee haar eerste kindje verwacht, komt de dames assisteren en ook de hoogzwangere Aagje Vanwallegem en Min Hees broer Yanto komen op bezoek. Sofie kon op geen beter moment langskomen, want Min Hee heeft door haar zwangerschap non-stop honger. Sofie to the rescue!

Op maandag 03/04 staat Sofie in de keuken met Min Hee en haar vriend Michel. Allebei danscoaches en dus energieke personen. Ze leven op koolhydraten en Sofie start de week daarom met een vezelrijke pasta met zelfgemaakte tomatenpesto.

Dinsdag 04/04 hakken Sofie en Min Hee er stevig op los. Met pittige kalkoen en een vers zuurdesem-brood maken ze een on-the-go sandwich. Een ideale hartelijke hap voor Min Hees drukke agenda. Hoewel de sandwich voor in de lunchbox dient, zet Min Hee er meteen haar tanden in. “Ik doop hem om tot de ‘I-can’t-wait-to-eat-it’-sandwich, want hij is te lekker om aan te weerstaan tot de lunchpauze”. 

 

 

Woensdag 05/04 kookt Sofie niet met één, maar met twee zwangere vrouwen, want ook Min Hees vriendin Aagje Vanwalleghem komt langs. De dames zijn echte zoetebekken geworden door hun zwangerschap en kiezen resoluut voor een zoete hap, havermout-chocolademuffings. Min Hee zorgt voor een ware chocolate overdose met een kopje warme chocolademelk. “Het is hier een paradijs voor zwangere vrouwen met speciale hongertjes”, lachen ze. 

Tijdens de vooropnames van The Band at Min Hee élke middag hetzelfde gerecht: carpaccio. Het is haar nummer 1 favoriet, maar de komende maanden mag ze niet meer zondigen tegen rauw vlees. Sofie zorgt op donderdag 06/04 daarom voor een kleurrijke en vegetarische variant met red meat radijs en een fris slaatje. 

Vrijdag 07/04 gaat Sofie op zoek naar Min Hees Koreaanse roots. Het mag dus wat pittiger zijn vandaag. Op het menu: bibimbap of gemixte rijst. Ook broer Yanto staat mee achter het fornuis.

OP HET MENU
Maandag 03/04: Pasta met tomatenpesto en scampi
Dinsdag 04/04: On-the-go sandwich met pittige Koreaanse kalkoen
Woensdag 05/04: Havermout-chocolademuffins
Donderdag 06/04: Red meat radijscarpaccio
Vrijdag 07/04: Koreaanse bibimbap