Griezelsapjes en gezellige monstertjes in Sofie in de keuken van Katja Retsin

vrijdag, 28 oktober, 2016 - 11:24

Maandag 31/10 is het de griezeligste dag van het jaar en Katja’s kinderen ontvangen Sofie dan ook in hun mooiste Halloweenkostuum. Ze starten de week met een gezond Halloweenontbijt: pompoenwafeltjes en een smoothie met pompoenbloed. Durven de kids te slurpen van dit akelig drankje?

Dinsdag 01/11 maken Katja en Sofie kip met honing, rijst en broccoli, net zoals bij de Chinees. Katja en Jan zijn dol op de Aziatische keuken, maar hun kinderen iets minder. Daarom maakt Sofie twee varianten: een pittige versie voor de ouders en een zoete voor de kids. 

 

 

Katja is kampioen in pasta maken en ze houdt enorm veel van quiches. Woensdag 02/11 is haar geluksdag, want dan heeft Sofie de ideale combo in gedachten: een pastataart. Daarvoor maakt Katja maar al te graag haar handen vuil. Buon appetito! 

Donderdag 03/11 staat Katja’s man Jan Schepens mee achter het fornuis. Op het menu staat een verrassende ovenschotel van chili con carne. Een schot in de roos: “Dit eten we elke week”, lacht Jan.

Vrijdagavond 04/11 wordt het weekend ingezet met een feelgood familiegerecht: visballetjes met pasta, prei en spekjes. Katja’s ouders schuiven mee aan tafel. Iedereen is het eens: een superlekkere afsluiter van een fantastische familieweek.

OP HET MENU

Op maandag 31/10: halloween-pompoenwafels en smoothie
Op dinsdag 01/11: Aziatische kip met honing, rijst en broccoli
Op woensdag 02/11: linguinetaart met spinazie en Italiaanse venkelworst
Op donderdag 03/11: chili con carne
Op vrijdag 04/11: visballetjes met prei, spekjes en macaroni

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van