Het einde van Junior MasterChef voor Elke

donderdag, 22 november, 2012 - 11:08

Samen met Dino, Charlotte en Fleur moest Elke het in een buitenkeuken tussen de olifanten in het dierenpark van Planckendael, opnemen tegen de 4 jongens uit het grijze team. Inzet: de smaakpapillen veroveren van 16 verzorgers, zodat hun team rechtstreeks naar de volgende ronde door mocht.

Ook al werd de hertenfilet met gekarameliseerd witloof van het blauwe team flink gesmaakt, toch hadden de hongerige magen een lichte voorkeur voor de aardappelquenelles met champigons en curry, en makreel op een bedje van prei.

Dino, Charlotte, Fleur en Elke moesten het de dag nadien dus tegen mekaar opnemen in de MasterChef-keuken. Opzet was een Aziatisch gerecht voorschotelen aan Wout Bru en Dagný Rós Ásmundsdottir. De 2 koks waren uiterst tevreden over de borden die hen geserveerd werden, dus het was geen makkelijke beslissing wie naar huis te sturen. Na lang beraad moest Elke de MasterChef-keuken verlaten. “Je scampi’s met noedels en gewokte groenten in zoetzure saus waren erg lekker, maar je had wat meer saus mogen gebruiken en ook de presentatie kon beter”, luidde het oordeel van Wout Bru. Elke kan met opgeheven hoofd naar huis vertrekken, maar vanaf woensdag 28 november 2012 gaat de wedstrijd verder met 8 juniors.