Het is kermis in Junior MasterChef

dinsdag, 6 november, 2012 - 17:25

Voor Virginie was haar uitstap naar de Oostendse vismijn in de aflevering van vorige week woensdag meteen haar eerste en laatste. Zij moest immers de duimen leggen voor 5 andere kandidaten in een tweede proef in de Junior MasterChef-keuken. In aflevering 3, op woensdag 7 november 2012, trekken de 11 resterende Juniors samen met Dagný Rós voor hun eerste opdracht naar de kermis in Hasselt.

Daar wacht Wout Bru hen op aan twee kermiskraampjes. De 11 koks worden voor deze proef opgedeeld in twee groepen, waarvan er één aangestuurd wordt door Fleur en de andere door Andries. De opdracht luidt als volgt: maak 25 porties van een creatieve snack op 45 minuten. Na afloop komt ‘het volk’ proeven en kiest het welk team het er het beste vanaf heeft gebracht. Het verliezende team krijgt de kans zich opnieuw te bewijzen in een nieuwe proef.
Waar het grijze team van Andries de leuze ‘keep it simple’ hoog in het vaandel draagt met hun eigen versie van de klassieke kermishamburger, ziet het blauwe team onder leiding van Fleur het grootser, maar raken de teamleden er niet meteen uit wat ze kunnen maken. Ten koste van de beschikbare tijd natuurlijk… Gelukkig krijgen ze wat hulp van Wout terwijl het andere team de helpende hand van Dagný Rós met dank aanvaardt.
De zes koks uit het verliezende team staat daags nadien een tweede opracht te wachten in de Junior MasterChef-keuken. Voor deze proef mogen ze Wout en Dagný Rós voorschotelen wat ze willen, maar met één verplicht ingrediënt: ketchup. Hoe gaan ze hiermee aan de slag? Wie weet de jury te bekoren en wie moet de Junior MasterChef-keuken verlaten?