In de kijker: de populairste chocoladerepen ter wereld

woensdag, 15 februari, 2017 - 10:47

 Het is misschien geen verrassing dat Zwitserland ons voorgaat, maar ook Ierland, de UK, en Oostenrijk geven ons het nakijken. Toch verorbert de gemiddelde Belg ongeveer 8 kilogram chocolade per jaar. Dat kan tellen. Chocolade gaat natuurlijk verder dan enkel de chocoladerepen en dat heeft de wereld ook ontdekt. De meest populaire snacks ter wereld bevatten chocolade. Deze merken worden vaak door grotere (chocolade)conglomeraten beheerd. Wij geven jullie graag een overzichtje van de chocoladereuzen van het moment. Ken jij ze allemaal?

1. MARS

Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd! Naast Snickers en Mars is Twix vast en zeker de derde populairste reep van Mars incorporated. In totaal zou het bedrijf voor meer dan 15 miljard euro aan snoepgoed verkopen.

Zelf Snickers maken? Probeer dit dan eens.

 

 

2. MONDELEZ international

Misschien is de naam Mondelez minder bekend, maar hun producten ken je vast en zeker wel! De populairste chocoladereep uit hun merkenportefeuille is Toblerone, Deze reep gevuld met melkchocolade, noga, amandel en honing, is bekend door zijn ‘bergachtige’ vorm, die zou verwijzen naar de berg Matterhorn in Zwitserland waar de chocoladereep ontworpen en geproduceerd werd vooraleer het merk door Mondelez werd opgekocht. Naast Toblerone is Milka uiteraard hun best verdienende chocoladeproduct, met een eindeloos aantal variaties wereldwijd verkrijgbaar.

 

 

3. NESTLE

Nestle is een Europees bedrijf en heeft zich in Zwitserland gevestigd. Ook zij hebben een hele variëteit aan snacks, maar hun populairste is zonder twijfel de KitKat die bestaat uit een wafeltje omhult in chocolade. Bij ons in België moet de KitKat de concurrentiestrijd aangaan met Leo, maar internationaal gezien staat hij aan de top. Nestle produceert ook de kleine fijne Smarties die op hun beurt dan weer een variant zijn van de wereldberoemde M&M’s. Een aantal andere bekende snacks van Nestle zijn: Bros, Lion, Rolo & Crunch.

 

 

4. HERSHEY’S

In België is Hershey’s minder bekend, maar in Amerika is het een van de bekendste chocoladeproducten op de markt. Opgericht door meneer Hershey, maakt dit bedrijf ongelofelijk veel winst met de productie van hun dunne Hershey chocolade, onder andere om gebruikt te worden voor Smores (een dessert van koekjes met gesmolten chocolade en marshmallow ertussen). Een andere chocolade snack van Hershey’s die de laatste jaren ook in Europa veel aan populariteit gewonnen heef,t is de Reese’s Peanut Butter Cups: kleine chocolade snoepjes met een zachte en romige pindakaasvulling.

 

 

5. FERRERO

Tot slot hebben we Ferrero die in deze lijst niet mag ontbreken. Dit Italiaans bedrijf is gespecialiseerd in het maken van verslavende chocoladeproducten, bestaande uit hazelnoten, chocolade en melk. Denk bijvoorbeeld aan de klassieker Ferrero Rocher maar ook de variëteit aan Kinder producten. Zo is er de Kinder Bueno, een wafeltje met hazelnootvulling omhult in chocolade. Om nog maar te zwijgen van de chocopasta die bijna op iedereen op nummer één staat: Nutella.

Zelf Ferrero Rochers maken? Check dit dan eens. Of bak deze Nutellataart.