Wereld Nutella Dag: maak zelf de lekkerste Ferrero Rocher
Ingrediënten
-
4 sigarenkoekjes
-
100 g hazelnoten
-
25 g rice krispies
-
350 g chocopasta
-
200 g donkere chocolade of melkchocolade
Bereiding
Rooster hazelnoten in een droge pan. Wrijf eventueel met een handdoek de bruine pelletjes weg.
Mix de koekjes fijn met een deel van de hazelnoten (60g). Verwarm de choco 30 seconden in de microgolf op 600W. Spatel onder de gemalen noten en koekjes. Voeg de rice krispies toe.
Lepel hoopjes chocobeslag op bakpapier op een plaat. Duw een geroosterde hazelnoot in elk hoopje. Plooi dicht.
Laat 1 uur opstijven in de koelkast. Rol na 30 minuten eventueel tot mooie balletjes.
Smelt bruine chocolade. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
Haal de chocoballetjes door de gesmolten chocolade.
Overstrooi met gemalen nootjes. Laat uitlekken en leg op bakpapier. Laat nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast of eet dadelijk op :)
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be