Jong Keukengeweld: de culinaire toekomst van Vlaanderen is verzekerd!

donderdag, 9 oktober, 2014 - 01:00

Onze Vlaamse gastronomie barst van getalenteerde jonge topchefs,  die gaan voor vakmanschap, innovatie en rock ‘n’ roll. Jong Keukengeweld promoot de culinaire beleving in binnen- en buitenland op verschillende manieren. In elke provincie werden jonge chefs geselecteerd op kunde, stijl en presentatie. Ze moesten enkel jonger dan 35 jaar zijn. Elke provincie is vertegenwoordigd door verschillende chefs van bekend tot minder bekend. In Antwerpen is er onder andere de gloednieuwe Groentenchef van het Jaar, Seppe Nobels. Gent heeft zijn Davy De Pourcq van Volta en in West-Vlaanderen is Tim Boury één van de bekendere namen. Onze hoofdstad heeft vreemd genoeg met Guus van Zon maar 1 chef in de selectie. De actie richt zich zoals gezegd op twee vlakken: binnen- en buitenland.

 

Jong Keukengeweld

Wat betreft het binnenland, start deze imagocampagne met een jongerenactie: #JongKeukengeweld. Zij zijn namelijk de klanten van morgen. Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants  met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze iets meer, nl. 55 euro. Vorig jaar profiteerden maar liefst 7.000 jongeren van deze smakelijke actie. Ook dit jaar belooft het weer een succes te worden. De campagne loopt van 1 oktober t.e.m 15 november. Reserveren kan via de Facebookpagina van Jong Keukengeweld. Er is ook een magazine dat online en offline verspreid wordt.

 

Flanders Kitchen Rebels

Het andere niveau is het buitenland. Ondanks het feit dat je in België op een erg kleine oppervlakte enorm veel toprestaurants hebt, staan we nog altijd niet bekend als culinaire trekpleister. Met 22 Flanders Kitchen Rebels willen ze daar iets aan veranderen. “Lekker eten wordt ook steeds belangrijker in de beleving van internationale toeristen”, vertelt Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen.  “Dat is zonder twijfel een gunstige trend voor Vlaanderen, met haar rijke eet-, drink- en tafelcultuur. Met onze 22 Flanders Kitchen Rebels zetten we de Vlaamse gastronomie letterlijk op de wereldkaart.”  

Toerisme Vlaanderen en zijn partners nodigen internationale journalisten en touroperators uit naar Vlaanderen om hier kennis te maken met de restaurants van de jonge chefs. De Flanders Kitchen Rebels trekken ook zelf de grens over om in het buitenland een voorsmaakje te geven van onze gastronomie.  Van 21 tot en met 24 oktober bijvoorbeeld nemen Seppe Nobels en Denis Broeckx twee restaurants in Moskou over om de potentiële Russische bezoeker kennis te laten maken met hun vakmanschap en innovatieve gerechten. Een paar weken later vertrekt onder andere Tim Boury naar Wenen voor een unieke kookervaring.

 

Dankzij Jong Keukengeweld en Flanders Kitchen Rebels beseffen ze in binnen- en buitenland hopelijk dat Vlaanderen en België meer is dan zomaar een klein landje in het midden van Europa.

Meer informatie over de campagne vind je op de Facebookpagina van Jong Keukengeweld.